Χαμόγελα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προσέφεραν μέσα από την πρωτοβουλία τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας

DSC_0202

Παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας θα πρέπει να γίνουν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας. Το πρωί της Τρίτης μαθητές του σχολείου δεν μπήκαν για μάθημα στις αίθουσες, έδωσαν το δικό τους μάθημα σε μικρούς και μεγάλους, αυτό της αλληλοϋποστήριξης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Συμβαδίζοντας με το πνεύμα των ημερών βγήκαν στους δρόμους συνοδευόμενα από δασκάλους τους και τραγούδησαν τα κάλαντα. Αυτά τα κάλαντα ωστόσο ήταν διαφορετικά, όχι ως προς τα λόγια, αλλά ως προς την πράξη που χαρακτηρίζεται αξιόλογη.

Δεν άφησαν καμιά από τις Υπηρεσίες και τα καταστήματα που να μην επισκεφτούν προκειμένου  να ψάλλουν τα κάλαντα. Τα χρήματα που συγκέντρωσαν θα προσφερθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», χαρίζοντας με τον τρόπο τους τα δικά τους χαμόγελα στα παιδιά που φιλοξενούνται ή στηρίζονται από την εν λόγω δομή.

Η κίνηση των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας συνάντησε κάτι παραπάνω από θετικά τα σχόλια των κατοίκων της Φαρκαδόνας. Η πράξη τους και η πρωτοβουλία που ανέλαβαν αποδεικνύει τον πολύπλευρο ρόλο του σχολείου, που πέραν της γνώσης και της μάθησης, απλώνει το χέρι της ελπίδας και της συμπαράστασης στην κοινωνία μας.